wtorek, 27 grudnia 2011

Nagrodzone przepisy w kategorii : Potrawy wigilijne

Śledź ze śliwką marynowaną - Agnieszka Siciarek
Składniki:
Śledź solony 0,7kg
Cebula 0,2kg
Majonez dekoracyjny Winiary 0,25ml
Śmietana 18% 0,25ml
Śliwki w occie 0,28kg
Sól, pieprz
Cukier
Natka pietruszki 1 p.
Cytryna 0,1kg
Wykonanie:
Śledzie wymoczyć i pokroić wg uznania. Cebulę pokroić w kostkę, śliwki pokroić w cząstki. Śledzie połączyć z cebulą, śliwkami oraz posiekaną natką pietruszki. Skropić sokiem z cytryny. Majonez + śmietana + przyprawy – przygotować sos i połączyć z pozostałymi składnikami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękujemy za Twoją opinię