Miodownik serowy – Małgorzata Przybył
Składniki:
50 dag mąki
7 dag margaryny
1 szklanka cukru
2 jaja
2 łyżki miodu
1,5 łyżki sody
Masa serowa:
1,5 kg sera śmietankowego
4 łyżki mleka
2 szklanki cukru pudru
Cukier waniliowy
2 jaja
1 budyń waniliowy
Wykonanie:
Mąkę przesiać, połączyć na stolnicy z pozostałymi surowcami przewidzianymi na ciasto, wyrobić ciasto, podzielić na trzy części. Każdą część rozwałkować, wyłożyć do formy i piec w piekarniku 10 min. Na złoty kolor w temp. Około 200 st. C. Masę wykonać w garnku: ser z cukrem, jajami, cukrem waniliowym podgrzać w celu uzyskania jednolitej masy, na końcu dodać mleko i budyń. Pierwszy z placków zalewamy gorącą masą serową, następnie kładziemy drugi placek i ponownie zalewamy masą na którą kładziemy trzeci placek. Wierzch wykańczamy polewa kakaową z orzechami.
Wkrótce dodamy pozostałe przepisy. Życzymy smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękujemy za Twoją opinię